Afdrukken van een kroon of brug

Na controle van de osseo-integratie krijgt de patiënt van ons de bijbehorende afdrukstift(en ) en gipsanalogen mee. U kunt dus direct een afspraak voor behandeling maken met de patiënt.

Het systeem kent vijf diameters die alle kleurgecodeerd zijn. Deze kleuren komen in alle componenten telkens terug. Let bij het afdrukken van meerdere elementen op de kleur van de schroefdraad van de healingcollars. Deze correspondeert dus met de kleur van de te gebruiken afdrukstift.

Aan de patiënt wordt een afdrukstift, gipsanaloog en geribbelde afdrukkap meegeleverd.
De gladde kap is om op de afdrukstift in vrij eindigende situaties met registratie materiaal de beet te bepalen.

kroon1

Met de schroevendraaier kunt u de healingcollar losdraaien. De kleur van de schroefdraad van de healingcollar komt overeen met de kleur van de afdrukstift. Vervolgens kan de afdrukstift op het implantaat worden geplaatst.

kroon2

Zorg ervoor dat de drie nokjes goed in de uitsparingen vallen. De interne schroef kan dan handvast worden aangedraaid. Indien u in verband met de mucosa onvoldoende overzicht heeft of de afdrukstift goed aansluit op het implantaat, is het verstandig om een röntgenfoto te nemen ter controle. Er mag op de foto geen ruimte tussen afdrukstift en implantaat te zien zijn.

kroon3

Op de afdrukstift wordt vervolgens het geribbelde kapje geklikt. Dit kapje kan op 3 posities worden aangebracht. Wij prefereren voor de afdruk Impregum of een materiaal dat ongeveer net zo stug is. De tandboog en de afdrukstift kunnen vervolgens met een gewone  conventionele ongeperforeerde confectielepel worden afgedrukt. Een individuele lepel maken is niet nodig. Na uitharding wordt de afdruklepel verwijderd. Het geribbelde kapje blijft in de afdrukmassa zitten.

kroon4

De afdrukstift wordt los geschroefd uit de mond en de gipsanaloog wordt er daarna met de hand opgeschroefd. Het geheel kan dan weer in de afdrukmassa worden terug geplaatst. Vervolgens wordt de healingcollar weer terug geplaatst op het implantaat met 10 Ncm. Let op: rond de stift mogen geen luchtbellen of speling optreden. Om directe controle te hebben op de kwaliteit van de afdruk adviseren wij u om dit zelf te doen. Let ook goed op dat de afdrukken met afdrukstiften vrij van druk en belasting worden verpakt.

2x20n vastdraaien

Bij plaatsen de schroef van de abutments met 20 Ncm vastzetten en een beetje was aanbrengen op de schroef.