Afdrukken van een overkappingsprothese op een steg

Als wij de patiënt na het plaatsen van het implantaat naar u terug verwijzen zijn de abutments geplaatst en heeft de patiënt de onderdelen die nodig zijn om de prothese en steg te vervaardigen van ons meegekregen. U kunt dus direct een afspraak voor behandeling maken met de patiënt. De onderdelen bestaan uit afdrukstiften en gipsanalogen.

steg1

Op de abutments zitten kleine afdekkapjes geschroefd die u met de schroevendraaier kunt verwijderen. De geribbelde afdrukstiften kunnen hierop handvast worden geschroefd.

steg2

De afdruk voor de onderprothese kan worden gemaakt met een gesloten kunsthars lepel.
De randopbouw kunt u volgens uw gebruikelijke procedure uitvoeren.
Voor de afdruk een stug materiaal gebruiken, bijvoorbeeld Impregum Penta Soft of een vergelijkbaar materiaal. Om luchtbellen te voorkomen de afdrukstiften in de mond omspuiten.

steg3

Als de afdruk is uitgehard, kan deze worden verwijderd uit de mond, waarna de afdrukstiften weer worden losgeschroefd.

steg4

Op de afdrukstiften worden vervolgens handvast de gipsanalogen geschroefd waarna deze in de afdruk kunnen worden teruggeplaatst. Tevens worden de beschermkapjes weer terug op de implantaten geschroefd ( handvast of tot 10Ncm). Om directe controle te hebben op de kwaliteit van de afdruk adviseren wij u om dit zelf te doen. De afdruk is vervolgens gereed om te worden uitgegoten. Let ook goed op dat de afdrukken met afdrukstiften vrij van druk en belasting worden verpakt.

steg5

Bij plaatsen van de steg, onafhankelijk van het materiaal, de schroeven met 15 Ncm vast draaien.