Het afdrukken van een prothese op drukknoppen

Als wij de patiënt na het plaatsen van het implantaat naar u terugverwijzen zijn de drukknoppen geplaatst en heeft de patiënt de onderdelen die nodig zijn om de prothese te vervaardigen van ons meegekregen. U kunt dus direct een afspraak voor behandeling maken met de patiënt. De onderdelen bestaan uit afdrukkappen, afstandsringen en Dalbo-Plus drukkers van Cendres Métaux.

dalbo

De afdruk voor de onderprothese kan worden gemaakt met een gesloten kunsthars lepel.
De randopbouw kunt u volgens uw gebruikelijke procedure uitvoeren.

Voor de afdruk een stug materiaal gebruiken, bijvoorbeeld Impregum Penta Soft of een vergelijkbaar materiaal. Om luchtbellen te voorkomen de Dalbo bollen in de mond omspuiten.
Alhoewel het Camlog systeem afdrukkappen bijlevert om de Dalbo bollen af te drukken (rechte rode kapjes) heeft het onze voorkeur dit direct (zonder kapjes) te doen.

vierimp1vierimp2

groendalbo

 

dalbo3

Met behulp van de gesloten kunststof individuele lepel kunt u een afdruk nemen zoals u gewend bent. Dalbo bollen liefst met afdrukmassa omspuiten. Na het nemen van de afdruk moeten de koperkleurige gipsanalogen zonder speling strak in de afdruk worden geplaatst. Om directe controle te hebben op de kwaliteit van de afdruk adviseren wij u om dit zelf te doen. Let ook goed op dat de afdrukken met afdrukstiften vrij van druk en belasting worden verpakt.

dalbo4

Na het vervaardigen van de prothese kunnen de Dalbo Plus drukkers door middel van een kruiskop-vormig instrument strakker of losser worden gesteld. De initiële retentie is circa 200 gram. De maximale circa 1200 gram.

dalbo5

Let op dat de matrix niet uit het huis wordt gedraaid. Deze kan dan loskomen waardoor de hoogte niet meer klopt.

dalboschroevendraaier

Activeer schroevendraaier voor Dalbo-plus drukkers bestelnummer: J5315.0005