Patiënteninformatie

Algemene informatie

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst en vastgroeit. Deze permanente vervanging van de natuurlijke tandwortel dient als nieuw stevig fundament voor een kroon, brug of kunstgebit. De betrouwbaarheid van implantaten is door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek aangetoond. De laatste decennia is de kwaliteit van de implantaten dusdanig verbeterd dat het plaatsen van een implantaat in veel gevallen de beste behandeloptie is. Behandeltechnieken zijn minimaal belastend waardoor bezwaren na de behandeling in de meeste gevallen gering zijn.

Intakegesprek

Na een telefonische afspraak voor een intakegesprek sturen wij u een informatiepakket. Deze bevat algemene inlichtingen over implantologie en een vragenlijst over uw gezondheid.

Tijdens de intake bespreken we met u de mogelijke oplossingen voor uw gebitsprobleem aan de hand van de gemaakte foto’s. De behandelopties zetten we op papier met een bijbehorende begroting op basis van UPT-codes en een stappenplan zodat u kunt zien hoe de behandeling zal verlopen. 

Tarieven

De kosten van het intake gesprek (tarieven 2023) bedragen:

code J011Onderzoek implantologie € 113,40
code X21Grote overzichtsfoto € 79,79
Totaal € 193,19

Afhankelijk van uw gebitssituatie kan blijken dat aanvullend onderzoek met een 3-D foto nodig is: Dit wordt dan met u overlegd.

code X25CT-scan € 226,098

Is er sprake van een klikprothese dan worden de kosten van het intakegesprek meestal vergoed vanuit de basisverzekering.

Vragen voor ons?

Wij hebben aanvullende informatie voor u op onze vraag en antwoord pagina. Mocht u na deze informatie nog vragen voor ons hebben? Schroom dan niet ons te bellen of ons contactformulier in te vullen.